Chocolate Antioxidant Mask – Antyoksydacyjna Maska Czekoladowa 120 ml

Nr. katalogowy: P95

Producent: RHONDA ALLISON

Ilość

Korzyści:


  • Silne polifenole

  • Odtruwa skórę

  • Przywraca elastyczność

  • Kuszący aromat

  • Rozjaśnia cerę

  • Chroni przed uszkodzeniami komórkowymi

     

Składniki aktywne:


  • Rubus Chamaemorus (olej z nasion moroszki) – bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), fitosterole i przeciwutleniacze; zwiększa nawilżenie i zmiękcza suchą skórę, jednocześnie redukując podrażnienia.

     


  • Ekstrakt z Theobroma Cacao (Cocoa) – Pochodzący z nieprażonych ziaren, składnik ten jest bogaty w przeciwutleniacze ze względu na wysokie stężenie polifenoli. Polifenole pomagają zwiększyć ochronę komórek, zmniejszając uszkodzenia spowodowane przez wolne rodniki. Znany również z detoksykacji i zmniejszenia retencji wody, jednocześnie tworząc „szczęśliwy” nastrój ze względu na kuszący aromat.
     


  • Olej z nasion Oxycoccus Palustris (Artic Cranberry) – Bogaty w kwasy omega 3 i 6, zwiększa właściwości nawilżające i odżywcze w zubożonej skórze pro-młodości. Ten składnik zwiększa również ochronę przed wolnymi rodnikami i rozjaśnia tkankę. Ekstrakt z owoców Euterpe Oleracea (Acai) – Pochodzący z gatunku palm, ten składnik pomaga dostarczać składniki odżywcze i przeciwutleniacze do zubożonej, pro młodości skóry. Działa silnie zmiękczająco, poprawiając nawilżenie i przywracając elastyczność skóry.
     


  • Ekstrakt z owoców Myrcuarua Dubia (Camu Camu) – Bogaty w witaminę C i flawonoidy, które chronią skórę przed wolnymi rodnikami; wspomaga rozwój zdrowego kolagenu, stymulując regenerację tkanek oraz redukując drobne linie, zmarszczki i utratę elastyczności.
     


  • Octan Tokoferylu (D-Alfa) – Prawidłowa chiralnie forma witaminy E o podwyższonych właściwościach ochronnych. Naturalnie występujący jako najobficiej występujący w skórze przeciwutleniacz lipofilowy, ten silny przeciwutleniacz chroni błonę komórkową i macierz zewnątrzkomórkową przed szkodliwymi wolnymi rodnikami; znany ze zdolności do wzmacniania bariery ochronnej skóry i zmniejszania peroksydacji lipidów.



     

Porada:

Zalecamy przechowywanie w lodówce. Aby uzyskać stymulującą, bogatą w antyoksydanty maskę, wymieszaj 1 część Czekoladowej Maseczki Przeciwutleniającej, 2 części Mlecznej Maski i 1 części Enzymu Wiśniowego.


 

Skład:
Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Caramel, Gluconolactone, Rubus Chamaemorus (Cloud Berry) Seed Oil, Sodium Benzoate, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Theobroma Cacao (Co- coa) Extract, Oxycoccus Palustris (Arctic Cranberry) Seed Oil, Glycol Distearate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amyg- dalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Tocopheryl Acetate (D-Alpha), Dimethicone, Hamame- lis Virginiana (Witch Hazel) Water, Allan- toin, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Carbomer, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root Extract, Va- nilla Planifolia Fruit Oil, Trisodium Ethylene- diamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Myrciaria Dubia (Camu Camu) Fruit Extract, Alco- hol, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Passiflora Incarnata (Passionflower) Flower Extract, Daucus Carota Sativa (Car- rot) Seed Extract, Titanium Dioxide

Skład:
Nałóż cienką warstwę na skórę. Pozostaw maskę na skórze przez 15-20 minut. Usunąć dokładnie ciepłą wodą. Osusz skórę.

Zobacz także