surima-logo-2014.png

USIECIOWANY KWAS HIALURONOWY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

PEPTYDOWE PREPARATY DO MEZOTERAPII


SUBSTANCJE AKTYWNE DO REWITALIZACJI SKÓRY

LIPOSOMALNE TERAPIE ZŁUSZCZAJĄCE 


 

Kursy z Medycyny estetycznej


CODZIENNA PIELĘGNACJA SKÓRY

BOGACTWO SKŁADNIKÓW NATURALNYCH





Item name:

Brightening Cream Enhanced - Aktywny krem rozjaśniający 15 ml

Nazwa produktu EN:

Brightening cream enhanced

Cena Grupa Display:

89,00 zł

Procedura zabiegowa Wskazania / Przeciwwskazania Skład Opis produktu
Nr katalogowy:
Item number:
RA K105
Kategoria:
Kategoria:
Dermokosmetyki
Cera:
Cera:
Przebarwienia
Opakowanie:
Waga:
Weight:
0,00g
Marka:
Marka:
Rhonda Allison
Producent:
Producent:
Rhonda Allison
Długi tekst:

Zastosowanie:

Doskonałe połączenie skoncentrowanych składników rozjaśniających z czynnikami immunologicznymi i kondycjonującymi skórę z jednoczesnym nawilżeniem skóry uszkodzonej po intensywnych zabiegach rozjaśniających. Może być stosowany na dzień i noc. Zalecany dla skóry z przebarwieniami posłonecznymi i Hiperpigmentacją.

Działanie:


Doskonałe zbalansowanie składników przeciw pigmentacji, rozjaśniania oraz odżywia, wyrównuje i poprawiają koloryt skóry. Wzmacnia tkanki, nawilża oraz ma właściwości antyoksydacyjne.


Składniki aktywne:

  • Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy – Substancja otrzymywana jest z naturalnego kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego i palmowego) oraz glicerydu. Emolient tzw. tłusty.  Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę.

  • Ekstrakt ze stokrotki – Główne składniki aktywne kwiatów stokrotki to saponozydy, flawonoidy (kwercetyna, apigenina) oraz antocyjany. Ekstrakt ze stokrotki wykazuje działanie przeciwobrzękowe, łagodzące oraz ujędrniające zwiotczałą skórę, dodatkowo posiada silne działanie gojące drobne uszkodzenia i stany zapalne skóry. Saponiny triterpenowe, polifenole i polisacharyd inulinę mają zastosowanie na przebarwienia skóry, plamy wątrobowe.Wykazano, że hamują one melanogenezędwukrotnie silniej niż arbutyna. Prawdopodobnymechanizm działania polega na inhibicji tyrozynazy,enzymu biorącego udział w powstawaniumelaniny.

  • Kwas oktadekadienowy(kwas linolowy)– pozyskiwany jest z kwasu olejowego w drodze biofermentacji. W pielęgnacji skóry poprawa koloryt, rozjaśnia, działa przeciwtrądzikowo.

  • Alfa-arbutyna –  jest związkiem chemicznym w postaci beta lub alfa glikozydu hydrochinonu, którego forma alfa wykazuje największe powinowactwo do komórek skóry. Produktem rozkładu jest hydrochinon i stąd nazywana jest naturalnym hydrochinonem. Alfa-arbutyna działa na zasadzie zahamowania aktywności tyrozynazy i DOPA, dzięki czemu nie zachodzi biosynteza melanin.

  • Kwas kojowy – kwas organiczny bez grupy karboksylowej jest mikotoksyną czyli produktem metabolizmu wtórnego grzybów. Działa głównie rozjaśniająco ale również nawilża i spłyca zmarszczki. W wysokich stężeniach jest szkodliwy. Jedynie niskie stężenia w granicy 1-2% nie są toksyczne dla organizmu i moga być podawane bezpośrednio na skórę.

  • Kwas mlekowy – należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych(AHA), o działaniu złuszczającym, nawilżającym i anty age. W naturze kwas ten występuje min. w kwaśnym mleku.
    Kwas mlekowy stymuluje produkcje ceramidów, dzięki czemu skóra jest lepiej chroniona i nawilżona. Poza tym reguluje on odnowę komórkową skóry. Usuwa zrogowaciały naskórek dzięki czemu skóra wygląda o wiele młodziej i ma wyrównany koloryt.

  • Sól sodowa fosforanu askorbylu (SAP) – Substancja o działaniu przeciwutleniającym i przeciwrodnikowym. Hamuje procesy egzogennego starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Substancja o wysoce efektywnym działaniu. Znajduje zastosowanie w kosmetykach przeznaczonych do cery trądzikowej, cery dojrzałej - kosmetyki anti-age, w preparatach po opalaniu oraz w kosmetykach anty-cellulitowych.

Skład:

Aqua (Water), Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Isopropyl

Myristate, Kojic Dipalmitate, Alcohol, Alcohol Denat., Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Octadecenedioic

Acid, Ethoxydiglycol, Glycol Distearate, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Alpha-Arbutin, Kojic Acid, Lactic Acid

(L), Sodium Ascorbyl Phosphate, Hydroxycinnamic Acid, Porphyra Umbilicalis (Red Algae) Extract, Aminobutyric

Acid (GABA), Diacetyl-Boldine, Sodium Lactate, Lecithin, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Cetearyl

Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Polysorbate 60, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Tocopheryl

Acetate (D-Alpha), Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Allantoin, Retinyl Palmitate,

Zea Mays (Corn) Oil, Althaea Offi cinalis (Marshmallow) Root Extract, Jasminum Offi cinale (Jasmine) Oil,

Glycine Soja (Soybean) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower

Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Lavandula Angustifolia

(Lavender) Oil, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil,

Geranium Macaluatum Oil, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol

Stosowanie:

Procedura:

Na oczyszczoną skórę twarzy nanieść niewielka ilość preparatu. Odczekać do całkowitego wchłonięcia.

Można stosować dwa razy dziennie.

W ciągu dnia stosować filtr SPF30

Procedura zabiegowa:

Znajdź nas na Google+

surima_logo_stopka.png
Hurtownia Kosmetyki i Medycyny Estetycznej SURIMA Professional Sp. z o.o.
ul. Kielecka 6AB, 54-029 Wrocław, Tel/Fax: +48 71 788 41 01, Tel: +48 696 01 46 31, Email: biuro@surima.pl

Web Design Wrocław

by Idea North


Nasza strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej.