surima-logo-2014.png

USIECIOWANY KWAS HIALURONOWY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

PEPTYDOWE PREPARATY DO MEZOTERAPII


SUBSTANCJE AKTYWNE DO REWITALIZACJI SKÓRY

LIPOSOMALNE TERAPIE ZŁUSZCZAJĄCE 


 

Kursy z Medycyny estetycznej


CODZIENNA PIELĘGNACJA SKÓRY

BOGACTWO SKŁADNIKÓW NATURALNYCH





Item name:

Chockolate Antioxidant Mask – Antyoksydacyjna Maska Czekoladowa 120 ml

Nazwa produktu EN:

Chockolate Antioxidant Mask

Cena Grupa Display:
Procedura zabiegowa Wskazania / Przeciwwskazania Skład Opis produktu
Nr katalogowy:
Item number:
RA P95
Kategoria:
Kategoria:
Maski
Cera:
Cera:
Każdy rodzaj cery
Opakowanie:
Waga:
Weight:
0,00g
Marka:
Marka:
Rhonda Allison
Producent:
Producent:
Rhonda Allison
Długi tekst:

Zastosowanie:

Stymulująco odżywcza maska w formie kremu dostarczająca zmaksymalizowaną dawkę naturalnych antyoksydantów dla każdego typu skóry. Delikatne czekoladowe aromaty maski dodatkowo działają pobudzająco na tzw. hormony szczęścia poprawiając nie tylko wygląd skóry ale i samopoczucie po zabiegu.

Działanie:

Zapobiega działaniu wolnych rodników, rewitalizuje, odżywia.

Składniki aktywne:

  • Malina Moroszka(Rubus Chamaemorus) - jest źródłem wielu witamin, zwłaszcza witaminy C oraz wapnia, magnezu i kwasu benzoesowego. Ma unikalne właściwości przeciwutleniające. Owoce i liście maliny moroszki są używane w medycynie ludowej, jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbiegunkowy oraz zapobiegający szkorbutowi. Roślina zawiera diosgeninę - prekursor progesteronu, który znajduje zastosowanie w leczeniu reumatyzmu i artretyzmu. Ponadto zawiera fitohormon diosgeninę, a olej z jej nasion wzmacnia skórę i chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników, promieniowaniem UV, łagodzi skutki palenia papierosów i stresu.

  • Kakaowiec Właściwy (Theobroma Cacao) – zawiera znaczne ilości tłuszczu – około 54%których główną grupę stanowią kwasy tłuszczowe nasycone (65%). Zawiera ono również glicerydy kwasów nasyconych: palmitynowego (28,03-33,70%) i stearynowego (33,70-40,22%). Wśród kwasów nienasyconych wyróżnia się kwasy oleinowy (26,36-30,49%) i linolowy (2,50-3,00%) . Wysoka zawartość kwasu oleinowego nadaje mu właściwości nawilżające i regenerujące skórę. Dzięki dużej zawartości polifenoli wykazuje korzystne działanie na organizm ludzki. Związki te posiadają właściwości antyoksydacyjne, wspomagają regenerację naskórka oraz działają hamująco na procesy zapalne. Przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia skóry, dzięki nim staje się ona bardziej elastyczna. Zawiera również substancje aktywne, takie jak tokoferole czy sitosterole – beta-sitosterol (53%), stigmasterol (24,1%) oraz kampesterol (9,4%) . Są to związki, które posiadają zdolność do neutralizowania wolnych rodników, przeciwdziałając zmianom starczym oraz chroniąc przed działaniem niekorzystnych czynników środowiska.

  • Żurawina Błotna (Oxycoccus Palustris) – jest zaliczana do roślin o silnych właściwościach prozdrowotnych, głównie ze względu na dużą zawartość antyutleniaczy.Żurawina działa na skórę nawilżająco, spowalnia procesy jej starzenia, wzmacnia odporność immunologiczną, odżywia, chroni przed niekorzystnym wpływem warunków zewnętrznych. Olej żurawinowy jako jedyny ze znanych olejów ma idealną równowagę między kwasami tłuszczowymi omega-3 i omega-6 (1:1), co nadaje mu szczególne walory kosmetyczne i odżywcze. Ponadto zawiera naturalne tokoferole o właściwościach odmładzających oraz minerały radykalnie poprawiające stan włosów i skóry.

  • Witamina E (D-Alpha Tocopherol) – Jedna z najskuteczniejszych substancji przeciw rodnikowych, chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka, włókien kolagenowych i elastyny. Zmniejsza wrażliwość na promieniowanie UV, zapobiega powstawaniu podrażnień i oparzeń słonecznych. Stosowana miejscowo ma działanie przeciwzapalne i przeciwobrzękowe, zapobiega procesom starzenia wywołanym przez czynniki środowiskowe. Dobrze wnika w skórę i odżywia ją, wbudowuje się w cement międzykomórkowy naskórka, poprawia nawilżenie i sprężystość skóry (podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę), poprawia ukrwienie skóry oraz zwiększa elastyczność tkanki łącznej. Wspomaga leczenie ostudy i kontaktowego zapalenie skóry z przebarwieniami. Witamina E w połączeniu z witaminą A powoduje zwiększone magazynowanie witaminy A kiedy stosowane są one miejscowo.

  • Owoce Akai (Euterpe Oleracea) – zawierają białka, tłuszcze, witaminy A, C i E, tiamina, wapń, fosfor, żelazo. Ponadto dużą ilość związków polifenolowych antocyjanów i flawonoidów , odpowiedzialnych za prozdrowotne właściwości. Do tej grupy związków należą: rutynozyd, arabinozyd i glukozyd cyjanidyny, orientyna, izowiteksyna, katechina i epikatechina. Wykazują działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne i wazoprotekcyjne

  • Owoce Camu Camu (Myrciaria Dubia) – Owoce są jadalne, lecz bardzo kwaśne. Ze względu na cierpki smak rzadko spożywane na surowo. Zawierają niezwykle dużo witaminy C, więcej niż jakiekolwiek inne owoce. To doskonałe źródło bioflawonoidów, które w badaniach in vitro i in vivo wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, uszczelniające i moczopędne, co przekłada się na ochronę przed licznymi chorobami i wiele korzyści dla urody. Antyoksydacyjny potencjał rośliny  camu camu potęguje obecność kwasu elagowego, który typowo występuje w owocach jagodowych i ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce antynowotworowej. Połączenie witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego w takich ilościach czyni z camu camu bombę antyoksydacyjną, a z tym wiąże się już nie tylko ochrona przed infekcjami i redukcja zmarszczek. Związki z grupy flawonoidów przede wszystkim chronią przed chorobami układu sercowo-naczyniowego, reumatoidalnym zapaleniem stawów i nieswoistymi zapaleniami jelit, wykazują zdolność zapobiegania procesom nowotworowym,  łagodzą dolegliwości alergiczne i wspomagają oczyszczanie organizmu z toksycznych metali ciężkich. Kwas elagowy, podobnie jak bioflawonoidy, wykazuje zdolność unieczynniania związków rakotwórczych oraz przyczyniają się do naturalnej śmierci komórek nowotworowych. Znany jest także z właściwości antycukrzycowych.

Skład:

Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristic Acid, Palmitic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Calcium Gluconate, Gluconolactone, Vitamin E Copherol, BioNatural Acai Powder, Sodium Benzoate, Caramel, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60,Cacao Crodarom, Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (Arctic Cranberry) Seed Oil, Glycol Distearate, Olea Europaea

(Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Tocopheryl Acetate (D-Alpha), Dimethicone, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Allantoin, Retinyl Palmitate, Zea Mays (Corn) Oil, Carbomer, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Althaea Offi cinalis (Marshmallow) Root Extract, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf (Aloe Vera) Juice Powder, Myrciaria Dubia (Camu Camu) Fruit Extract, Alcohol Denatured, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract , Passifl ora Laurifolia (Passionfl ower) Flower Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Extract

Stosowanie:

Procedura:

Nałóż na twarz i szyję. Pozostaw na 10-20 minut po czym zmyj letnią wodą.

Procedura zabiegowa:

Znajdź nas na Google+

surima_logo_stopka.png
Hurtownia Kosmetyki i Medycyny Estetycznej SURIMA Professional Sp. z o.o.
ul. Kielecka 6AB, 54-029 Wrocław, Tel/Fax: +48 71 788 41 01, Tel: +48 696 01 46 31, Email: biuro@surima.pl

Web Design Wrocław

by Idea North


Nasza strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej.